Over ons

Het team

We zijn op een missie om de manier van wonen en bouwen te veranderen

Justin Wedekind

Co-Founder | Business Development

David Wiegel

Co-Founder | Finance & Operations

Tobias Kreuger

Co-founder | Product & Marketing

De manier van wonen...

We willen de manier van wonen in steden veranderen, omdat het simpelweg bijbouwen van nieuwe woningen geen oplossing biedt voor de problemen van onze nieuwe stedelijke realiteit. In bijna elke stad blijven de huizenprijzen stijgen, terwijl inkomens vrijwel gelijk blijven. Met andere woorden, het wordt voor mensen steeds moeilijker om een betaalbare woonplek te vinden. En ondanks het feit dat er steeds meer mensen in steden wonen, betekent dit niet dat mensen zich minder eenzaam voelen. Straten zijn gevuld met anonieme gezichten en mensen weten zelden wie hun buren zijn. Wij willen verder kijken dan monotone bouwprojecten en de manier waarop wij samen wonen fundamenteel veranderen.

Door beter gebruik te maken van (bestaande) ruimte en kosten voor levensonderhoud te delen, zorgt coliving voor meer betaalbare huisvesting en een betere kwaliteit van leven.

...en de manier van bouwen

Urbanisatie zet de beschikbaarheid van grondstoffen op onze planeet als nooit tevoren onder druk. Tussen 2019 en 2025 is er wereldwijd jaarlijks 2 miljard vierkante meter aan nieuwbouw nodig! Slechts weinig mensen weten dat de constructie en het gebruik van gebouwen alleen verantwoordelijk is voor bijna bijna 50% van de wereldwijde klimaatverandering, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de hoge CO2-voetafdruk van de cement- en staalproductie. Wij zijn van mening dat steden op een meer ecologische manier moeten worden gebouwd met cross laminated timber (CLT) als belangrijkste bouwmateriaal. CLT heeft een lage CO2-voetafdruk, kan worden gebruikt om hoge gebouwen te bouwen en is brandwerend in tegenstelling tot traditioneel hout.

Naast de ecologische voordelen hebben hout en planten een sterke impact op de gezondheid en het welzijn van mensen. Door hout en planten in ons ontwerp te integreren, willen we de natuur terugbrengen naar de stad en plaatsen te creëren waar mensen van dromen om in te wonen en werken.