Duurzaamheid

Bouwen voor een gezonde toekomst

Duurzame infrastructuur

Wij bieden de juiste infrastructuur die het je makkelijker maakt om duurzaam te leven.

1

Recycling

Het recyclen van afval in de stad kan soms lastig zijn. Daarom biedt Habit de middelen om makkelijk afval te sorteren en te verwerken.

2

Slimme lichten

Met slimme sensoren die activiteit detecteren, hoef jij je geen zorgen te maken om het aan of uit doen van de lichten.

3

Groene energie

Onze gebouwen zijn voorzien van systemen die energie opwekken uit duurzame bronnen. Deze energie gebruiken wij in onze gebouwen.

Groene leefomgeving

Een natuurlijke leefomgeving is een belangrijk onderdeel van ons ontwerp. Het is onze missie om de natuur terug te brengen naar de stad en plekken te creëren waar mensen van dromen om in te wonen en te werken.

Biophilia

Lijkt het je niet heerlijk om te wonen in een natuurlijke omgeving? Natuur zorgt er ook voor dat je je gezonder en gelukkiger voelt.

Welzijn

Planten dragen bij aan een betere isolatie, luchtkwaliteit en geluidsabsorptie. De voordelen merk je direct!

Cross laminated timber

De terugkeer van het meest gebruikte bouwmateriaal ‘hout’ sinds het bestaan van de mens kan een belangrijke rol kunnen spelen bij het reduceren van onze CO2-footprint. Als bomen groeien nemen ze CO2 op uit de atmosfeer en wanneer we hout gebruiken als constructiemateriaal wordt de CO2 dus in het materiaal opgeslagen. In zogeheten ‘sustainable forests’ worden de gekapte bomen terug geplant.  Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van het gebruik van beton en staal. 

De afgelopen jaren zijn architecten over de hele wereld begonnen met het gebruik van cross laminated timber (CLT). In vergelijking met traditioneel hout biedt CLT extra stabiliteit, duurzaamheid en brandveiligheid. Dit maakt het mogelijk om hoogbouw te realiseren met hout als constructiemateriaal.

Voordelen van CLT:

Duurzaamheid

In tegenstelling tot staal en beton, vermindert hout onze CO2 footprint en heeft het een lagere uitstoot tijdens de productie.

Verdichting

Het lichte gewicht van hout maakt het mogelijk om gemakkelijk extra verdiepingen toe te voegen aan bestaande gebouwen.

Prefab

Hout is ideaal voor prefab. Het verhoogt de bouwsnelheid en vermindert het aantal vrachtwagen-leveringen op de projectlocatie.